Eco-line3 LED en inductie verlichting voor maneges en paardenstallen.

Bij maneges is het benodigde lichtniveau afhankelijk van de doeleinden van de rijbak. Voor trainingen is 150-200lux nodig maar voor wedstrijden en springsport is een gemiddeld niveau van minimaal 300-350lux gewenst. Uit onderzoek is gebleken dat verlichting invloed heeft op de vruchtbaarheid van paarden. Dus is het van belang dat de stallen uitgerust zijn met een uitgebalanceerd verlichtingssysteem.

Eco-line adviseert een gemiddeld lichtniveau van 80lux. Daarnaast zal een goed lichtniveau de haargroei tijdens de wintermaanden tot een minimum beperken.

Eco-line adviseert per 2 boxen 1 Eco-line floodlight 80/120W of 1 Eco-line LED TL inclusief IP67 armatuur te plaatsen. Boven de rijbak Eco-line Klokarmaturen, LED high bay armaturen of LED Tri-proof armaturen. Het wattage en de lichtbron keuze is afhankelijk van de maatvoering van de rijbak.

Met de nieuwe Tri-proof LED armaturen van 100W kunt u de bestaande TL armaturen vervangen en krijgt u een hoger lichtniveau en daarnaast nog een behoorlijke besparing op de energiekosten. Neem contact op voor de mogelijkheden.